Elevi clujeni premiați la „Olimpiada meșteșuguri artistice tradiționale”

by admin

Clujul a urcat, și în acest an, pe podiumul „OLIMPIADEI MEȘTEȘUGURI ARTISTICE TRADIȚIONALE”, faza națională, care s-a desfășurat la Sibiu între 23-28 iulie 2019, obținând două premii I și un premiu II.

Elevii care au reprezentat meșteșugurile clujene la această competiție au adus acasă următoarele premii:
Premiul I – Nadia Gavriș de la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, clasa a X, la Secțiunea Realizare piese de port popular, prof. coordonator Elvira Gavriș.

Premiul I – Maria Pop de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, clasa a X, la Secțiunea Cusături, profesor coordonator Rebeca Făt.


Premiul al II-lea – Daria Sotan de la Școala Gimnazială „Ion Creangă”, clasa a VII, la Secțiunea Pictură icoane pe sticlă, profesor coordonator Elena Potra.


Olimpicii clujeni au fost însoțiți și coordonați la faza națională de la Sibiu de prof. Benk András de la Clubul Copiilor Huedin. Cele trei eleve au fost selectate să reprezinte județul de un juriu de specialitate în cadrul fazei județene a concursului.


Competiția națională s-a desfășurat în incinta Muzeului Astra, în Dumbrava Sibiului, și a reunit peste 250 de olimpici din țară și străinătate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza