După luni pe frontul de luptă împotriva Covid-19, medicii infecţionişti își pot lua concediu de odihnă

by Oana Spiru

După un an în care au tratat sute de pacienți, în care prioritatea lor a fost salvarea oamenilor infectați cu Covid-19, a venit momentul pentru un răgaz și pentru cei din linia I.

Conform managerului Spitalului de Boli Infecțioase, Ioan Mureșan, în urma decongestionării situației și a cazurilor Covid-19, medicii pot să își ia concediu, în timp ce spitalul beneficiază de o curățenie profundă.

„Acum mai așteptăm o lună să vedem care sunt efectele reducerii paturilor în restul spitalelor. Rămânem în așteptare deocamdată pentru că și anul trecut în iulie am avut o perioada mai fericită, dar s-a întors valul 2, 3. Să sperăm că nu va fi valul 4. Am dat drumul cadrelor medicale în concedii. Este nevoie ca după câteva luni intense să își tragă suflul. Până acum au fost restricții cu concediile. Trebuie să facem și dezinfecție în spital și atunci ne bucurăm de câteva săptămâni în care putem să facem ceea ce nu am putut o lungă perioadă de timp”, spune managerului Spitalului de Boli Infecțioase, Ioan Mureșan.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza