Dan Petrescu, înaintea meciului dintre CFR Cluj și FCSB: “Jucăm pentru un loc în cupele europene”

by Bianca Baraboi

FCSB şi CFR se vor duela, sâmbătă, de la ora 20:00. Meciul va fi în direct la Prima Sport 1 şi online pe PrimaPlay.ro.

Chiar dacă este deja campioană, FCSB va aborda duelul cu maximă seriozitate. După fluierul final, noua campioană va fi premiată în faţa unui stadion arhiplin.

Dan Petrescu a evidenţiat acest aspect şi a punctat că CFR poate obţine un rezultat pozitiv doar dacă va practica un joc perfect. De asemenea, tehnicianul a menţionat că FCSB a meritat pe deplin titlul de campioană.

”E clar că acest meci e mult mai important pentru noi decât pentru cei de la FCSB. Sunt sigur că ei vor trata meciul foarte serios deoarece vor primi medaliile de campioni, stadionul va fi plin, vor să arate că au meritat acest campionat.

Au meritat titlul, n-am fost aici, nu ştiu prea multe, dar au avut mereu rezultate foarte bune, dacă au pierdut un meci imediat şi-au revenit. Depinde ce vom face şi noi, e clar că presiunea maximă e pe CFR pentru că jucăm pentru un loc în cupele europene. Sper să facem un meci perfect, numai aşa putem avea un rezultat pozitiv, în restul meciurilor din acest sezon n-am câştigat cu FCSB, dar au fost meciuri strânse, se poate întâmpla orice.

Dacă mă uit la jucătorii pe care îi au ei şi jucătorii pe care îi are CFR, eu cred că au fost mai omogeni, sunt aproape aceeaşi din sezonul trecut. La CFR a fost o schimbare masivă şi de aceea poate a fost mai greu”, a declarat Dan Petrescu, în cadrul conferinţei de presă.

În ultima vreme au apărut tot mai multe informaţii conform cărora Dan Petrescu ar urma să primească un bonus de 50.000 de euo în cazul în care o califică pe CFR Cluj în Conference League.

„Bursucul” a ţinut să lămurească întreaga situaţie şi a negat toate zvonurile, pe motiv că o potenţială calificare nu ar fi doar meritul său.

“E bine că mi-ai pus întrebarea asta. Mi-am dat cuvântul de onoare. Cum puteam să cer o primă eu, care am venit de trei zile aici? Să iau munca altora care au fost aici un an de zile? Doamne fereşte! N-am nicio primă pentru acest campionat. Eu am semnat de la 1 iunie, acum doar am venit să ajut. 

Indiferent ce se va întâmpla, nici merite, nici nemerite nu pot să-mi iau prea multe. Nu am nicio primă, niciun euro, niciun leu, indiferent pe ce loc voi termina. Contractul meu cu banii începe din sezonul următor.

Sper să aibă jucătorii o primă şi să fie bine pentru ei. Eu în niciun caz nu am şi nu voi lua, asta e 100%. Ceilalţi antrenori merită, cei de dinainte, dacă se va atinge obiectivul, pentru că au muncit foarte mult. Eu am venit de două săptămâni, ce pot să spun eu?”, a spus Dan Petrescu, la conferinţa de presă premergătoare meciului cu FCSB.

 CFR Cluj vine motivată pe Arena Naţională, după victoria cu 3-2 în faţa Rapidului, la primul meci de la revenirea lui Dan Petrescu pe banca tehnică. Ardelenii se află pe 3, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund, Universitatea Craiova şi luptă pentru accederea în Conference League.

Cu ocazia acestei partide, FCSB va fi premiată pentru titlul cucerit în acest sezon, iar interesul fanilor pentru acest duel este imens. Suporterii „roş-albaştrilor” au luat cu asalt „Arena Naţională”, iar până la ora actuală s-au vândut peste 49.000 de bilete.

La casele de bilete se vor mai găsi câteva mii de bilete, în timp ce în mediul online mai sunt disponibile aproximativ 800 de bilete. În acest context,  există şanse ca recordul all-time de asistenţă pe Arena Naţională să fie doborât.

FCSB a pierdut primul meci din play-off etapa trecută, în Bănie, cu Universitatea Craiova, scor 2-0, însă acest duel a fost unul fără miză pentru elevii lui Elias Charalmbous, având în vedere că titlul era deja câştigat.

Ultima confruntare dintre cele două combatante s-a încheiat cu victoria FCSB-ului, scor 1-0 în Gruia.  

sursa: Prima Sport

Te-ar putea interesa si

Comenteaza