Compozitorul şi profesorul Cristian Misievici a încetat din viața

by admin

Comunitatea muzicală românească este de acum mai săracă. A încetat din viaţă compozitorul şi profesorul Cristian Misievici la ârsta de 67 de ani.

Născut la Iaşi, în 1953, Cristian Misievici a studiat compoziţia la Conservatorul de Muzică “George Enescu”, unde şi-a început, mai apoi, cariera didactică. În 1990 s-a alăturat colectivului Academiei de Muzică “Gheorghe Dima”, îndrumând zeci de generaţii de studenţi la disciplinele Teoria instrumentelor şi Orchestraţie.

A compus în toate genurile muzicale, a fost distins cu premii internaţionale pentru lucrările sale, a publicat studii, articole, cronici şi interviuri şi a fost realizator de emisiuni radiofonice. Pe lângă numeroasele funcţii de conducere pe care le-a ocupat de-a lungul timpului, s-a remarcat în special în calitatea sa de director al Şcolii doctorale “Sigismund Toduţă”.

Dar, mai presus de toate, a fost un dascăl devotat discipolilor lui, conducând nenumărate teze de doctorat cu o minuţiozitate ridicată, pe bună dreptate, la rangul de model.

Sursa foto: Filarmonica de Stat Transilvania

Te-ar putea interesa si

Comenteaza