Cod galben de ploi torențiale, valabil până duminică dimineața pentru zona de munte a județului

by admin

Meteorologii au emis sâmbătă dimineața un nou cod galben de vreme instabilă, ploi și grindină. Avertizarea este valabilă de sâmbătă dimineața, de la ora 11:00, până duminică dimineața, la ora 6:00, și vizează județele Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Tulcea, Constanța, Hunedoara și Caraș-Severin.

Meteorologii spun că, în acest interval, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Oltenia, sudul Banatului, vestul și nord-vestul Munteniei, Dobrogea și în vestul și sud-vestul Transilvaniei. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (3-4 iunie) aria acestor fenomene se va restrânge spre sud-vestul teritoriului.

Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni, iar în Moldova și în jumătatea estică a Munteniei temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h.

De asemenea, a fost emis un cod portocaliu de averse torențiale, valabilă astăzi între orele 12:00-22:00, pentru județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova. Aici sunt anunțate averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40…50 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza