Cod galben de ploi și vreme rea, până vineri seara

by admin

Meteorologii au emis două avertizări cod galben de ploi și instabilitate atmosferică. Prima avertizare vizează 12 județe din centrul, vestul și nord-vestul țării și va fi valabil până în această seară la ora 21:00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Al doilea cod galben va intra în vigoare în această seară, la ora 21:00 și va fi valabil până mâine, la ora 23:00, pentru 17 județe din țară.

Potrivit avertizării, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Cod galben de ploi și vreme rea, până vineri seara – Revista Presei 08/06/2023 - 14:10

[…] post Cod galben de ploi și vreme rea, până vineri seara appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde
Cod galben de ploi și vreme rea, până vineri seara – Revista Presei 08/06/2023 - 14:20

[…] SURSA / CITESTE MAI MULT […]

Raspunde

Comenteaza