Clujul nu scapă de ploi. Cod galben de vreme instabilă până luni dimineața

by admin

Meteorologii au actualizat avertizarea de vreme instabilă şi au emis un cod galben de instabilitate atmsoferică pentru județele din nordul, centrul și estul țării. 

Potrivit avertizării, până luni dimineața la ora 10:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp. Pe parcursul nopții aria manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi în restrângere.

De asemenea, până luni dimineața la ora 3:00 a fost emis un cod portocaliu pentru 11 județe ale țării. În intervalul menționat, local în estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților de Curbură vor fi averse torențiale ce vor acumula local 40-60 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza