Cine sunt premianţii Concursului Naţional „Anuala de Grafică” de la Cluj

by admin

Concursul Naţional de Grafică „Anuala de grafică” – Ediţia a X-a şi-a desemnat câştigătorii. Tema concursului de anul acesta a fost „Schimb de identităţi”, iar juriul a fost alcătuit din dl. Călin Stegerean, critic de artă şi d-na Felicia Răcean, expertul secţiilor externe de Arte Vizuale Turda şi Câmpia Turzii. 


La vernisajul din 22 martie, când s-a dat şi startul votului publicului – cel care a decis Premiul de Popularitate – unul dintre organizatori, expertul clasei de grafică a Şcolii de Arte Cluj, Adriana Goilav, declara următoarele: „Prin astfel de concursuri ne cunoaştem activitatea mai bine, a noastră dar şi pe cea a colegilor din alte oraşe. Avem numeroşi participanţi în acest an, 41 la număr – de la şcolile de arte din Sibiu, Iaşi, Botoşani, Brăila, Oradea, Timiş, Satu Mare, Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca dar şi independenţi, care nu reprezintă nicio instituţie – din Oradea, Baia Mare, Botoşani, Bistriţa, Călăraşi. Sunt multe lucrări, peste 55 şi observ că participanţii au experimentat mai multe teme: desenul în creion, acurarelă şi liner. Subiectele ating mai mult sau mai puţin tematica propusă, dar modul de realizare este lăudabil, de asemenea şi efortul depus în realizarea estetică a lucrărilor”.

Iată şi premianţii concursului: Moldovan Radu Adrian – Bistrița (PREMIUL I), Anton Eduard – Școala Populară de Arte ,,Titel Popovici” Iași (PREMIUL II), Duță Maria Diana – Școala de Arte București (PREMIUL III), Dan Beatrice – Școala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca (MENȚIUNEA I), Pascariu Maria – Școala Populară de Arte ,,George Enescu” Botoșani (MENȚIUNEA II), Cobuz Anișoara – Școala Populară de Arte și Meserii ,,Ilie Micu” Sibiu (MENȚIUNEA III), Badiu Ciprian – Școala Populară de Arte și Meserii ,,Ilie Micu” Sibiu (PREMIUL DE POPULARITATE).


Premianţii concursului vor primi drept răsplată importante albume de artă şi de asemenea se vor putea înscrie la Şcoala de Arte Cluj fără a mai da examen de admitere.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza