Cinci noi aparate de ventilație au fost cumpărate de Institutul Inimii cu bani din donații

by Cristina Mihaila

Cinci noi aparate de ventilație mecanică au ajuns în dotarea secției ATI de la Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din Cluj – Napoca datorită unei donații consistente din partea Băncii Transilvania.

”Din donația de 334.000 de lei oferită au fost achiziționate direct de către Institut patru aparate de ventilație mecanică staționare. Tot Banca Transilvania a mai donat și un aparat de ventilație noninvazivă Trilogy 100 ce poate fi utilizat pe durata transportului pacienților. Toate aparatele sunt de ultimă generație, având marele avantaj de a deține module adaptate atât pentru copii, cât și pentru adulți.

În acest moment, cele 18 locuri de ATI sunt prevăzute cu aparate de ventilație, standardul fiind de un aparat pentru fiecare loc existent în secție. În 2019, din cei peste 6.800 de pacienți internați, mai mult de 1.400 au necesitat intubație mecanică. Anul acesta, în condițiile pandemiei COVID-19, numărul acestora din urmă a crescut foarte mult, prin preluarea cazurilor tratate în mod normal de spitale devenite între timp unități COVID-19, dar și prin agravarea patologiilor care se adresează pentru tratament și îngrijire Institutului Inimii”, se arată într-un comunicat de presă.

”Noile achiziții sunt vitale într-o perioadă de suprasolicitare a resurselor pe care le deținem, umane sau logistice. Suntem recunoscători pentru donația primită în această primăvară, un gest care constituie un semn de încredere din partea unei instituții prestigioase, precum Banca Transilvania. Ne concentrăm, acum, pe gestionarea cât mai eficientă a situației cu totul speciale prin care trecem cu toții, personal medical și pacienți, deopotrivă”, spune Florin Crișan, managerul Institutului Inimii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza