Cei mai buni DJ-i ai lumii vin la UNTOLD. Organizatorii au anunțat primii artiști care sunt așteptați la ediția din acest an

by admin

Cei mai buni 3 DJ-i din lume vor urca pe scena principală a UNTOLD. Organizatorii au anunțat primul val de artiști care vor sosi la Cluj-Napoca la ediția din acest an, iar pe listă se află cele mai mari nume din industria EDM.

A șasea ediție a festivalului UNTOLD va aduce pe scena principală  primii trei DJ-i ai lumii, conform clasamentului DJ Mag 2020: Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix și numărul 1 mondial, David Guetta. De la „Crowd Control” și „The Hum” la „High On Life” sau „Tremor” și până la „Never Be Alone” sau „Titani-um”, cele mai cunoscute piese de festival vor energiza festivalierii de pe Cluj Arena. 

Galeria starurilor este completată cu alte nume din top 10 cei mai buni DJ-i ai lumii: Steve Aoki, Alok, Afrojack, dar și de artiști de renume internațional ca și DJ Snake, Lost Frequencies, Above&Beyond, Benny Benassi și Martin Solveig. Iubitorii de muzică live îi vor putea asculta în acest an pe The Script, Parov Stelar și pe rapper-ul american TYGA, care vine pentru prima dată pe scena principală UNTOLD. 

Francezul DAVID GUETTA a câștigat aproape tot: de la statutul de No.1 DJ în Top 100 DJ Mag la discuri de platină pentru vânzări record ale single-urilor lansate, recunoașterea și respectul comunității industriei electronice, o bază de date uriașă de fani în orice colț din lume, până la două trofee oferite de Guinness World Records. Piesa pe care a lansat-o cu superstarul pop Sia, „Let’s Love” a bătut un record absolut de download-uri pe platformele de streaming, iar Guetta a devenit artistul cu cele mai multe vizualizări pentru un DJ set live și cel mai apreciat DJ pe platforma Facebook.

ABOVE & BEYOND sunt cei mai dedicați DJ-i/Producători din industria trance și au încercat în permanență să depășească limitele standardelor impuse de un anume stil din muzica electronică. Jono Grant, Tony McGuiness și Paavo Siljamäki sunt cei trei britanici din spatele celui mai respectat proiect trance. De la producții orientate spre genul trance până la albume acustice, Above & Beyond au acoperit tot; în 2016 au fost nominalizați la Gram-my, la categoria Best Dance Recording cu „We’re All We Need”, iar în 2018 „Northern Soul” a ajuns în aceeași listă de nominalizați la premiile Grammy. 

ALOK e cel mai bine plasat DJ brazilian în clasamentul Top 100 DJ Mag. În 2020 a ajuns în primii 5 ai lumii, marcând o urcare de clasament de 6 poziții. Încă de la primul succes, „Hear Me Now”, brazilianul s-a focusat și pe producția muzicală și pe aparițiile live pe mainstage-ul marilor evenimente din lume, în anul 2017 revista Forbes incluzându-l în lista celor mai influente persoane cu vârsta sub 30 de ani. 

Nu putem vorbi despre industria muzicii electronice fără să ne referim la un artist care a depășit bariere convenționale în materie de muzică și look: multipremiatul cu platină DJ SNAKE. Francezul care a debutat în 2013 cu „Bird Machine” și „Turn Down for What”, a semnat o colaborare cu Diplo și solista MØ pentru una dintre cele mai bine vândute piese dance, „Lean On”. 

Trupa rock THE SCRIPT se va afla pentru a doua oară în lineup-ul unui festival din România. După un concert live în 2018 la cea de-a doua ediție Neversea, solistul Daniel O’Donoghue a declarat că „românii ne-au dat fiori pe şira spinării”. Pe Cluj Arena membrii trupei The Script vor cânta piese live precum „The Man Who Can’t Be Moved”,  „Breakeven”, „For the First Time”, „Nothing”, „Hall of Fame” sau „Superheroes”, piese cu care au intrat în clasamentele din întreaga lume. 

Ediția din acest an a UNTOLD marchează o premieră de festival în România, prezența rapper-ului american Tyga. Tyga este unul dintre cei mai cool artiști ai noului val, are piese cu care a ajuns în top 10 în chart-urile din toată lumea, este un artist în al cărui palmares apar: Discul de Platină și Discul de Aur pentru vânzări record, un Grammy, a fost recompensat în cadrul MTV Music Awards cu premii la categoriile: Best US Act, Favorite Rap/Hip-Hop Artist, World’s Best Male Artist, World’s Best Entertainer of the Year. Tyga este unul dintre cei mai urmăriți artiști în mediul online, unde marchează recorduri: clipul oficial pentru single-ul „Taste” a fost vizualizat de peste 1,2 miliarde de oameni din întreaga lume. 

Scenele secundare găzduiesc în acest an printre cele mai cerute nume din underground!Amelie Lens, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner Live, Pan-pot, Tale Of Us, Chase & Status, Dirtyphonics, Dub Fx, Netsky, Rudimental și mulți alții vor urca pe scenele Galaxy Și Alchemy.

La scenele secundare, unde răsună genurile muzicii underground, vor fi prezenți unii dintre cei mai ceruți artiști din lume. Scena Galaxy, casa techno a festivalului UNTOLD, îl așteaptă pe maestrul Paul Kalkbrenner LIVE, care în pandemie a lansat EP-uri și single-uri noi, cu care cu siguranță va face senzație live în rândul publicului, în acest an.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza