Când se reia Champions League și care sunt cele mai tari meciuri din optimi?

by Oana Spiru

Meciurile din Champions League se vor relua începând cu data de 14 februarie, când vor avea loc primele meciuri din optimile de finală. Fanii fotbalului vor putea urmări mai multe meciuri spectaculoase, cele mai interesante dueluri fiind cele dintre PSG și Bayern Munchen, respectiv Liverpool – Real Madrid, care au fost și două finale din ultimii ani.

Faza grupelor nu a fost lipsită de surprize, iar cel mai sonor nume care a părăsit competiția este FC Barcelona, care a fost eliminată neașteptat. De asemenea, tot la capitolul surprize poate intra și parcursul excelent al lui Napoli, o echipă care a cofirmat atât în Champions League cât și în Serie A.

Au fost și echipe care au defilat în faza grupelor, așa cum este cazul lui Manchester City și Bayern Munchen. De altfel, acestea sunt și primele două favorite la pariuri sportive pentru câștigarea Champions League. Bookmakerii îi oferă cota 2.62 lui Manchester City, în timp ce Bayern Munchen a primit din partea specialiștilor cota 7.00. Pe lista cu favorite la câștigarea Champions League 2022/23 mai regăsim următoarele formații: PSG – cota 8.00, Liverpool – cota 10.00, Napoli – cota 11.00, Real Madrid – cota 12.00, Chelsea – cota 13.00, Tottenham – cota 17.00, Benfica – cota 23.00 și AC Milan – cota 34.00.

Lista favoritelor:

Manchester City

Formația antrenată de Pep Guardiola a avut un parcurs bun în faza grupelor și a obținut o calificare rapidă în optimile de finală, fapt ce i-a permis să folosească rezervele în ultimele două partide. Marele câștig al lui Manchester City din acest sezon este atacantul norvegian Erling Haaland, care a impresionat atât în Premier League cât și în Champions League. Iar City încearcă din nou să câștige primul trofeu de Champions League din istorie. Finala din 2021, pierdută în fața celor de la Chelsea, nu a fost uitată. În stagiunea precedentă, City a pierdut în sferturile de finală cu Real Madrid. Pentru City urmează o dublă cu Leipzig, în care pornește că mare favorită și care ar trebui să fie o simplă formalitate având în vedere diferența dintre cele două echipe.

Bayern Munchen

Nici în acest an bavarezii nu au avut emoții în faza grupelor. Au câștigat toate cele șase meciuri din faza grupelor și au primit un singur gol, din partea cehilor de la Viktoria Plzen. Bayern vine după o eliminare surprinzătoare în stagiunea precedentă din Champions League, contra spaniolilor de la Villarreal, astfel că are de luat o revanșă în plus. Bayern Munchen a câștigat ultima dată Champions League în 2020, când a învins-o în finală pe PSG, adversara pe care o va avea și în optimile actualei ediții. Va fi cu siguranță unul dintre cele mai așteptate dueluri din această fază a competiției.

PSG

PSG se află și ea în căutarea primului trofeu de Champions League din istorie. Cel mai bun rezultat de până acum rămâne finala pierdută în 2020 cu Bayern Munchen. Totuși, de atunci, PSG a eliminat-o pe Bayern în 2021 în sferturile de finală. În stagiunea precedentă, PSG a fost eliminată în optimile Champions League, dar acum se bazează pe faptul că Leo Messi este într-o formă excelentă, iar Mbappe a arătat și el la Cupa Mondială din 2022 de ce este în stare. Așadar, PSG este o echipă de luat în calcul, chiar dacă o așteaptă o confruntare dificilă în optimi.

Liverpool

“Cormoranii” au un parcurs oscilant în acest sezon de Premier League, iar concentrarea maximă se va îndrepta spre Champions League. Nici în această competiție formația lui Klopp nu a început prea bine, dar apoi și-a revenit și a obținut calificarea în optimi, unde se va duela cu Real Madrid. Liverpool are de luat o revanșă după finala pierdută în 2022, deși pornea ca mare favorită. Ultimul trofeu de Champions League câștigat de Liverpool datează din 2019, când echipa a învins-o pe Tottenham în finala de la Kiev.

Napoli

A încheiat pe primul loc într-o grupă cu Liverpool, Rangers și Ajax. S-a calificat fără emoții și are parte de un duel aparent facil cu Eintracht Frankfurt în optimile de finală. Parcursul lui Napoli nu este o întâmplare, având în vedere că echipa se descurcă excelent și în Serie A.

Programul optimilor de finală din UEFA Champions League

Marţi, 14 februarie 2023, ora 22:00

 • AC Milan – Tottenham
 • PSG – Bayern Munchen

Miercuri, 15 februarie 2023, ora 22:00

 • Club Brugge – Benfica
 • Borussia Dortmund – Chelsea

Marţi, 21 februarie 2023, ora 22:00

 • Liverpool – Real Madrid
 • Eintracht Frankfurt – Napoli

Miercuri, 22 februarie 2023, ora 22:00

 • RB Leipzig – Manchester City
 • Inter – FC Porto

Marţi, 7 martie 2023, ora 22:00

 • Benfica – Club Brugge
 • Chelsea – Borussia Dortmund

Miercuri, 8 martie 2023, ora 22:00

 • Tottenham – AC Milan
 • Bayern Munchen – PSG

Marţi, 14 martie 2023, ora 22:00

 • Manchester City – RB Leipzig
 • FC Porto – Inter

Miercuri, 15 martie 2023, ora 22:00

 • Real Madrid – Liverpool
 • Napoli – Eintracht Frankfurt

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza