VIDEO: Autostrada Sebeș- Turda, gata până în decembrie. Asta promite premierul Ludovic Orban

by admin

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au vizitat șantierul autostrăzii Sebeș- Turda. Oficialii au promis că până pe 30 noiembrie se vor finaliza lucrările și la cele două loturi încă neterminate ale șoselei de mare viteză. Este vorba de lotul 1, în lungime de 17 kilometri, între Sebeş şi Albă Iulia Nord, și de lotul dintre Alba Iulia și Aiud, care măsoară 24 de km.

Imagini recente cu șantierul autostrăzii Sebeș – Turda, constructor Aktor S.A.#cnair #autostrazi #lucrari

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Sâmbătă, 16 mai 2020

„Mă bucur să văd o mobilizare şi pe lotul 1 şi pe lotul 2, dar este loc de mai bine, cel puţin aici matematic este nevoie de mobilizare mult mai mare, mult mai bună pentru a ne încadra în termen, termenul este noiembrie 2020 – termenul până când vrem să dăm în trafic cei 40 de km. Anul 2020, repet, să fie anul construcției în teren”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor. 

Ministrul Transporturilor Infrastructurii și Comunicatiilor, Lucian Bode, este pe șantierul Lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda.

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Vineri, 15 mai 2020

„Acest proiect este întârziat faţă de graficul iniţial finalizarea acestui proiect al autostrăzii trebuia să aibă loc cu cel puţin doi ani în urmă. Noi ne achităm toate obligaţiile, plătim la zi pentru realizarea acestor investiții în graficul anunţat în cazul tronsonului 2 am discutat cu managerul de proiect şi obiectivul stabilit este 30 de noiembrie să se dea drumul la circulaţie asta nu înseamnă realizarea integrală obiectivului”, a declarat și premierul Ludovic Orban.

Autostrada Sebeș- Turda măsoară 70 de km, iar două porțiuni de drum au fost date în folosinţă în urmă cu doi ani. Valoarea investiţiei se ridică la 420 de milioane de euro, 85% din suma este din fonduri europene, iar restul de 15% de la bugetul de stat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza