Autolaboratorul care măsoară mirosul va fi trimis astăzi la Rediu, după ce a fost reluată distribuirea îngrășământului natural pe terenuri

by admin

Laboratorul mobil adus de la Bacău pentru a detecta sursa mirosului insuportabil care a cuprins Clujul va fi trimis astăzi în satul Rediu din comuna Aiton, au transmis reprezentanții Prefecturii Cluj. Măsura a fost luată după ce în zonă a fost reluată distribuirea îngrășământului natural pe terenuri, iar în municipiul Cluj-Napoca a reapărut mirosul greu de suportat.

„În contextul reînceperii de astăzi, 18 septembrie, a activității de distribuire a îngrășământului natural pe terenuri, la ferma din satul Rediu, comuna Aiton, în conformitate cu hotărârea de reefectuare a determinărilor cu ajutorul autolaboratorului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, începând de mâine, în perimetrul fermei se vor reefectua analize specifice de aer. 

Întrucât măsurătorile anterior efectuate cu echipamentele autolaboratorului au fost neconcludente, activitatea fiind sistată, cu sprijinul președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Apelor și Pădurilor, domnul Laurențiu-Alexandru Păștinaru, autolaboratorul de la Bacău va staționa începând de mâine, 24 de ore în comuna Aiton.

Totodată Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, domnul Adrian Haralambie Bidu, este prezent la Cluj, alături de reprezentanții structurii județene pentru realizarea unor verificări suplimentare în teren la cele doua locații vizate”, a informat Prefectura Cluj.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

sergiu 19/09/2023 - 11:07

Problema este la SUPERCOM..clar..!!Syie toată lumea!!

Raspunde

Comenteaza