Asociația Pro Infrastructură: Autostrada A10 Sebeș-Turda, grav afectată de întârzierea plăților către constructori

by admin

Unul dintre principalele motive din cauza cărora construcția de drumuri noi și modernizarea celor existente înaintează foarte greu este plata facturilor către constructori cu mari întârzieri, atrag atenția cei de la Asociația Pro Infrastructură, subliniind că autostrada Sebeș-Turda este între cele mai afectate de această situație.

Doar câțiva antreprenori capabili să susțină din surse proprii un șantier complex de sute de milioane de lei, apreciază oficialii asociației. Drept urmare , „în lipsa unei predictibilități financiare, aceștia reduc mobilizarea, muncind cu țârâita și întinzând lucrările pe ani de zile până când primesc banii cuveniți”.

Specialiștii invocă Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP) al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), există facturi neachitate aferente investițiilor majore care datează chiar de la începutului anului trecut.

Printre cele mai vitregite se numără Autostrada A10 Sebeș-Turda, centura Satu Mare, giratoriul suspendat de pe DNCB în zona Berceni, reabilitarea DN18 Baia Mare-Iacobeni sau DN76 Ionești-Vârfurile. V-am făcut un extras cu doar câteva restanțe aici: http://bit.ly/39nTRWs”, atrag atenția oficialii asociației.

Mai mult, pe forum se poate găsi o sinteză a tuturor plăților făcute de CNAIR din 2014 până în prezent pentru cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră.

„Solicităm celor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să urgenteze plata tuturor restanțelor! În condițiile în care ritmul de execuție este total nesatisfăcător, nu ne mai permitem să punem frâne suplimentare puținelor șantiere pe care se lucrează”, spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.Te-ar putea interesa si

Comenteaza