Afaceri distruse de pandemia de COVID-19: „Se creează niște situații dezastruoase în ceea ce privește industria HoReCa”

by admin

Epidemia de Covid-19 pune lacătul pe tot mai multe afaceri din industriei HoReCa. La nivel național mii de restaurante vor rămâne închise pentru totdeauna în urma pandemiei.

La Cluj-Napoca proprietarii restaurantelor se luptă de la o zi la altă să reziste pentru a nu pierde munca de-o viață. Dacă lucrurile continuă să meargă tot așa, toate eforturile patronilor vor fi în zadar. Deși Chef Paul Siserman a încercat să încurajeze în această perioadă personalul din industria HoReCa să își spună nemulțumirile, mulți au ales să rămână acasă sperând la o schimbare.

„Din păcate cei mici suferă și sunt mulți. Sunt foarte mulți care au făcut împrumuturi în bancă ca să-și deschidă o activitate, sunt alții care sunt cu start-up și sunt în cap. Cei cu start-up dacă închid în perioada de monitorizare trebuie să înapoieze banii. Din punctul meu de vedere se creează niște situații dezastruoase în ceea ce privește această ramură. Mai mult, aici vorbim și de producător, distribuitor, vânzător”, declară pentru Servus Cluj, Paul Siserman.

Afacerile restaurantelor, un business de 15-17 miliarde de lei pe an, s-au redus la jumătate în ultimele luni. Patronii de restaurante, hoteluri şi pensiuni spun că fac eforturi să îşi ţină cei 400.000 de angajaţi pe ştatele de plată, chiar dacă au primit ajutor de la Guvern.

„Şi noi aproximam că aproximativ 30% din operatori nu vor mai deschide niciodată, din păcate, această previziune se dovedeşte optimistă pentru că nu putem rezista. Nu am anticipat că vom intra la sfârşit de iulie-august fără restaurantele deschise într-o anumită măsură.Suntem singura ţara din Europa, dar sigura, care are încă restaurantele la interior sub restricţii”, a spus Dragoş Petrescu, citat de mediafax.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza