Acțiune pentru combaterea evaziunii fiscale în județul Cluj! Polițiștii au întreprins zeci de percheziții

by Christian Suciu

Polițiștii au întreprins astăzi nu mai puțin de 86 de percheziții domiciliare la nivel național pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în infracţiuni economico-financiare. Potrivit reprezentanților IGPR, fapte de contrabandă, evaziunea fiscală, înşelăciunile şi infracţiunile de mediu.  

”Astăzi, 27 mai, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, coordonează o amplă operaţiune de combatere a infracţiunilor economico-financiare”, au transmis reprezentanții IGPR.

Astfel, poliţiştii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează 86 de percheziţii domiciliare, în cadrul a 15 acţiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale.

Activităţile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, falsificare de produse, înşelăciune, fals, spălarea banilor, obţinere ilegală de fonduri, delapidare, precum şi alte infracţiuni prevăzute de Codul fiscal.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa si

Comenteaza