UPDATE: 14 decese provocate de COVID-19 în România

by admin

UPDATE 2: O nouă victimă a COVID-19 a fost înregistrată la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Suceava. Este vorba de despre un bărbat în vârstă de de 52 ani, care a fost confirmat pozitiv la COVID-19 în data de 23 martie și care a decedat miercuri după-amiază. Bărbatul suferea de obezitate.

Aceasta este cea de a 14-a persoană confirmată cu noul coronavirus decedată pe teritoriul României.

UPDATE: Miercuri dimineața a fost înregistrat cel de al 13-lea deces al unei persoane confirmate cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie din județul Caraș-Severin, în vârstă de 72 de ani, internată pe 21 martie pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Reșița. Marți seara, pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, unde a și decedat

Femeia nu avea istoric de călătorie și nici nu a fost identificat un contact pozitiv, ceea ce înseamnă că noul coronavirus a început să se transmită comunitar.

Crește numărul deceselor provocate de COVID-19 în țara noastră. Autoritățile au confirmat decesul a încă două persoane confirmate cu noul coronavirus. Bilanțul total al victimelor a ajuns la 12 persoane.

Cazul 11 este cel al unei femei de 64 de ani, din Suceava, internată pe secția ATI a Spitalului Județean Suceava, unde a fost intubată. Pacienta a fost ulterior transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat în cursul zilei de marți. Femeia suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială). La sfârșitul lunii februarie ea călătorise timp de două săptămâni în Insulele Mauritius, Seychelles și Dubai. 

Autoritățile menționează faptul că în comunicatul anterior decesul cu numărul 11 a fost raportat eronat.

Cea de-a 12-a victimă este un bărbat de 74 de ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie și a fost internat, în stare gravă, trei zile mai târziu. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Ştefan 25/03/2020 - 18:29

Oare unde a fost până acum coronavirusul!? De ce nu s-a manifestat şi până acum? Oare l-a fabricat careva şi l-a plantat în China (aşa cum s-a mai întâmplat şi cu alte virusuri, de ex.HIV)?

Raspunde

Comenteaza