Zona de munte a județului, sub cod galben de ninsori până duminică. Informare de vreme rea pentru restul județului

by admin

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori și viscol pentru întreg lanțul carpatic, inclusiv zona de munte a județului Cluj. Codul galben va fi în vigoare începând din această seară, de la ora 20:00, și până duminică seara, la ora 18:00.

În acest interval va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

Pentru restul țării, meteorologii au emis o informare meteo de ninsori și intensificări ale vântului.

Potrivit informării, aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării. Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

Începând de duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Zona de munte a județului, sub cod galben de ninsori până duminică. Informare de vreme rea pentru restul județului – Revista Presei 03/02/2023 - 13:25

[…] post Zona de munte a județului, sub cod galben de ninsori până duminică. Informare de vreme rea pentr… appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza