Ziua și avertizarea meteo. Un nou cod galben de vreme instabilă

by admin

Meteorologii au emis un nou cod galben de vreme instabilă. Avertizarea vizează toate județele din estul țării și mai multe zone din Transilvania și este valabilă astăzi, între orele 11:00 și 23:00. 

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, în Moldova, nordul și estul Munteniei și local în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25- 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în Crișana, Maramureș și Transilvania.

În schimb, județele din vestul țării se vor afla în următoarele trei zile sub un cod galben de caniculă. Meteorologii spun că valul de căldură se va intensifica în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va crește în cea mai mare parte a țării.

În Crișana, Banat, în vestul și sudul Olteniei vremea va deveni caniculară, cu temperaturi maxime, luni, de 34-36 de grade, apoi de 37-39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 și 22 de grade.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza