ZILELE CLUJULUI 2024: Împreună ne distrăm!Împreună ne relaxăm!

by Christian Suciu

Clujul iese la sărbătoare timp de 4 zile, între 30 mai și 2 iunie, la cea de-a 12 ediție a ”Zilelor Clujului” ce va cuprinde nu mai puțin de 100 de activități organizate în peste 40 de locuri din oraș. Zilele Clujului debutează joi, 30 mai, cu o seară de care se vor bucura clujenii de toate vârstele. Piața Unirii va fi gazda unor artiști de seamă precum Irina Rimes, Cargo și Iuliana Beregoi.

Totodată, începând cu ora 21:45 va avea loc un spectacol de drone, lasere și o proiecție video mapping. Pofticioșii sunt așteptați pe strada Mihail Kogălniceanu la Festivalul Gastronomic Internațional, unde vor momente artistice și concerte, în timp ce Strada Universității va deveni un spațiu al artei și al muzicii cu multe momente speciale pentru cetățeni.

Vineri, vocile elevilor clujeni vor răsuna în cor în cadrul evenimentului „Copiii Europei” ce va începe la ora 17:00 în Piața Unirii. Programul festiv va continua seara, de la 20:30, cu un spectacol de teatru pentru toate vârstele, în care actorii Teatrul Național Cluj-Napoca vor pune în scenă „Sânziana și Pepelea” de Vasile Alecsandri. Pe strada Mihail Kogălniceanu va avea loc, totodată, Festivalul Multiculturalității – EthniCity, un eveniment dedicat consolidării relațiilor dintre numeroasele culturi ale comunității clujene.

Sâmbătă, 1 iunie, Ziua Copilului se sărbătorește la Cluj cu numeroase distracții și activități pentru cei mici. De la ora 11:00 va avea loc Parada Zilelor Clujului, în timp ce seara, de la ora 19:00, publicul clujean va lua parte la un concert special de muzică clasică, pe scena amplasată în Piața Unirii. în timp ce gurmanzii își pot petrece timpul pe strada Iuliu Maniu la ”Midnight Snack”. Sărbătoarea va continua cu numeroase evenimente în Parcul Central, dar și prin numeroase concerte în Piața Muzeului.

În parcurile Armătura, Feroviarilor, Grigore Alexandru, 14 iulie, Iulius Parc precum și în cele două baze sportive din oraș vor avea loc ateliere științifice, jocuri sportive, spectacole pentru cei mici și multe alte activități pentru întreaga familie.

Duminică are loc ”Crosul Universităților Clujene”, iar începând cu ora 12:30, în Piața Unirii va avea loc Regalul Folcloric. Ateliere pentru întreaga familie vor avea loc în Baza Sportivă Gheorgheni și Baza Sportivă „La Terenuri”. Tot în ultima zi, clujenii sunt așteptați la activitățile cultural-artistice organizate la Centrul de Tineret, Turnul Pompierilor Centru de Cultură Urbană Cluj și la Turnul Croitorilor Centrul de Cultură Urbană Cluj.

În Parcul Central va avea loc Festivalul de vin în cadrul căruia cetățenii de toate vârstele se pot relaxa la zona de concerte, Târgul Meșterilor Populari, Tabăra Nomadă sau la Zona de aventură ce cuprinde de zeci de ateliere și activități pentru întreaga familie. În același timp, Piața Muzeului îi așteaptă pe amatorii de muzică bună cu numeroase concerte, în timp ce strada Potaissa găzduiește din nou evenimente de înscenare istorică.

Nu în ultimul rând, malurile Someșului și plaja urbană îi așteaptă pe clujeni pentru o atmosferă ca-n vacanță. Ca de-obicei, fiecare va avea parte de relaxare și distracție la Zilele Clujului!

„Pentru mine Zilele Clujului înseamnă în primul rând un prilej de întâlnire cu clujenii, cu prieteni pe care nu i-am văzut de mult, cu oameni dragi. Este o ocazie să celebrăm tot ce are Clujul mai frumos.” a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Vă așteptăm la sărbătoare în peste 40 de locații din Cluj-Napoca!
Împreună ne distrăm!
Împreună ne relaxăm!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza