Zeci de școli din judetul Cluj țin doar cursuri online. Peste 100 sunt în scenariul galben

by admin

Zeci de unități de învățământ din județul Cluj țin orele doar online, în timp ce alte peste 100 cheamă elevii la școală prin rotație, din cauza epidemiei de coronvirus. Majoritatea școlilor din județ funcționează însă normal, a transmis Inspectoratul Școlar Județean.

Potrivit datelor existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, 289 de unități de învățământ preuniversitar se aflau în scenariul 1. Aceasta înseamnă participare zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Alte 113 de unități de învățământ preuniversitar funcționează după scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu aplicarea normelor de protecție.

În cea mai gravă situație se află 21 de unități de învățământ, care funcționează după scenariul 3: toți elevii și preșcolarii participă la activități și lecții online.

Scenariile de funcționare a unităților de învățământ din județ se pot modifica în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza