Zeci de români care lucrau într-un complex industrial din Olanda, confirmați cu COVID-19

by admin

Zeci de români care lucrau pentru o companie de prelucrare a cărnii din provincia olandeză Gelderland au fost confirmați cu noul coronavirus. Focarul de COVID-19 a ieșit la iveală după ce o femeie care locuia în același complex cu cetățenii români a fost dusă la spital și diagnosticată cu SARS-CoV-2.

Imediat după aceea, autoritățile olandeze au început testarea tuturor persoanelor din complexul respectiv, iar analizele au arătat că 28 de cetățeni români suferă de COVID-19.

„Conform datelor preliminare, obținute de la angajator, cei 28 de cetățeni români confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 au fost plasați în carantină. Starea de sănătate a acestora este bună, toți fiind asimptomatici.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale  competente și angajatorul lucrătorilor în vederea obținerii de informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. 

Reprezentanții MAE mai precizează că Serviciul de Sănătate Publică olandez monitorizează constant situația acestora, fiind vizitați zilnic de către medici. De asemenea, reprezentanții angajatorului au menționat că cetățenilor români le sunt asigurate toate condițiile de cazare și masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât aceștia se vor afla în carantină.  

„Până în prezent, la Ambasada României la Haga nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în cauză sau din partea membrilor de familie ai acestora. Totodată, misiunea diplomatică a solicitat angajatorului facilitarea dialogului direct cu cetățenii români afectați. 

Ambasada României la Haga menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu angajatorul cetățenilor români, fiind pregătită să acorde asistență consulară necesară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, se mai arată în comunicatul MAE.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza