UPDATE: Zeci de probe de coronavirus analizate la Cluj. Una dintre ele a fost pozitivă. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 89 de cazuri

by admin

UPDATE: Proba testată la Cluj și care a ieșit pozitivă aparține unei femei în vârstă de 49 de ani din județul Bihor. Ea s-a întors din Italia pe 10 martie și se afla în autoizolare la domiciliu. Pacienta urmează a fi transportată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj. Este cel de al 89-lea caz de infecție cu COVID-19 confirmat în România.

Laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj a lucrat vineri la capacitate maximă. Aici au fost analizate 70 de probe de la persoane suspecte de infectare cu COVID-19. 68 dintre aceste probe au fost negative. 

Printre acestea mai multe probe au fost recoltate de la pacienți din județul Cluj. Este vorba de șapte suspecți aflați în carantină la Spitalul de Boli Infecțioase. Printre ei se numără femeia venită din Spania și bebelușul ei în vârstă de 2 ani, precum și cei trei persoane ridicate de pe aeroport (2 angajați ai companiei WizzAir și un angajat al DHL).

Din păcate, una din probe a ieșit pozitivă, dar încă se așteaptă validarea ei.

Potrivit prefecturii Cluj, contacții femeii de 33 de ani din Cluj comfirmată ieri nu au fost încă testați, deoarece probele au ajuns după ora la care a fost pus în funcțiune aparatul. Ei vor fi testați sâmbătă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza