Zeci de câini fără stăpân, salvați de pe străzile din Florești

by admin

Primăria Florești a inițiat, împreună cu mai multe asociații pentru protecția animalelor, o campanie pentru salvarea animalelor fără stăpân. În numai două luni, zeci de câini au fost ridicați de pe străzile comunei, li s-a oferit asistență medicală, iar unii dintre aceștia au fost deja adoptați.

„Am salvat de pe teritoriul Floreştiului un număr de aproape 30 câini, cărora li s-a oferit asistenţă medicală şi care o parte au fost deja adoptaţi iar unii ȋşi aşteaptă familia potrivită. Echipele noastre comune au intervenit prompt şi ȋn cazul puilor abandonaţi ȋn tomberon şi vă asigur că astfel de fapte inumane nu sunt tolerate, iar celor care le comit li se vor aplica sancţiunile aferente.

Am reușit această performanţă ȋn aproape două luni de la ȋnceputul campaniei, iniţiată ȋmpreună cu asociaţiile pentru protecţia animalelor: Arca lui Noe, A.S.I.P.A., Nuca Animal Welfare şi Sirius Animal Rescue. Pe baza sesizărilor primite de la cetăţenii din Floreşti, reprezentanţi ai Poliţiei locale ȋmpreună cu Asociaţiile, s-au deplasat la fiecare caz şi s-a intervenit după evaluarea fiecărei situaţii din teren.

Zonele din care s-au preluat câinii fără stapân sunt: str. Stejarului, zona benzinăria Moll, zona Centura de Nord, str. Răzoare, str. Iazului, str. Sportului, str. Poligonului, zona benzinăriei Vidcom – pe deal, str. Prof. Ioan Rusu.

Câinii salvaţi au trecut prin procedurile de deparazitare, vaccinare polivalentă, sterilizare, realizarea carnetului de sănătate, microcipare și reabilitare fizică și psihică în vederea adopției. Ȋn unele situaţii s-a dovedit că obiectul sesizărilor erau câini cu proprietari, iar ȋn acest caz proprietarilor li s-au pus ȋn vedere obligaţiile care le revin:

• obligația de a microcipa și înregistra câinii în Registrul de evidență al câinilor cu stăpân (RECS).

• sterilizare obligatorie pentru toți câinii exceptând cei cu certificat de origine Pedigree.

• animalelor trebuie să le fie oferite condiții optime de viață – hrană suficientă, spațiu de mișcare și adăposturi individuale

• faptul că pe domeniul public câinii trebuie ȋnsoţiţi şi plimbaţi ȋn lesă.

Primăria vine ȋn sprijinul comunităţii, cu etapa a doua din campania de gestionare a animalelor de pe raza comunei Floreşţi cu scopul stopării abandonului, şi anume campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân. Numărul de telefon pentru informaţii despre sterilizare şi programări este 0755 019 010.

Reamintim cetăţenilor că pot face sesizări despre câinii comunitari la numărul de telefon: 0746 262 282 şi ȋi rugăm să furnizeze informaţii cât mai complete ȋnsoţite de poze/video şi număr de contact pentru a facilita identificarea câinilor”, a transmis primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de socializare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza