Zece puncte de trecere a frontierei deschise la granița cu Ungaria. Măsura se aplică de joi dimineața

by admin

Autoritățile române și maghiare au decis să deschidă noi puncte de trecere a frontierei la granița dintre cele două state. Măsura a fost luată în urma discuţiilor dintre miniştrii de Interne ai celor două state, pentru a se evita, astfel, aglomeraţia din ultimele zile.

Astfel, începând cu data de 21 mai, de la ora 06.00, la graniţa româno-ungară sunt deschise zece puncte de trecere a frontierei, atât pentru traficul de maşini şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare/ieşire din ţară şi cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state.

Este vorba de PTF Petea şi PTF Urziceni – judeţul Satu Mare, PTF Valea lui Mihai, PTF Borş, PTF Salonta – judeţul Bihor, PTF Vărşand, PTF Turnu, PTF Nădlac I, PTF Nădlac II – judeţul Arad şi PTF Cenad – judeţul Timiş.

„Tot pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeaşi dată şi aceeaşi oră, sunt operaţionale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze / autocare, cu intrare în România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş”, anunţă Poliţia de Frontieră română.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, intrarea în România prin cele zece puncte de frontieră se realizează în regim permanent (24/24 de ore), cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul epidemiei, respectiv controlul specific la intrarea în ţară, completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.

Pentru informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional dar şi pentru evitarea timpilor mari de aşteptare de la graniţa dintre România şi Ungaria, Poliţia de Frontieră face apel către cetăţeni să consulte aplicaţia Trafic on-line la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza