Zăpadă și polei pe drumurile Clujului

by admin

Peste 300 de tone de material antiderapant au fost folosite în intervențiile pe drumurile județene din Cluj. De asemenea, din cauza temperaturilor negative şi a căderilor de zăpadă înregistrate, mai multe drumuri au fost afectate de aceste fenomene meteorologice, respectiv zăpadă depusă pe carosabil și polei.


În acest context, în cursul zilei de joi, 6 februarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 61 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 32 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi, se acţiona pe 39 de drumuri judeţene, cu 17 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 177,5 tone de material antiderapant.


Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de joi, 6 februarie a.c., s-a intervenit pe 3 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 7 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 80 de tone de material antiderapant.


Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de joi, 6 februarie a.c., s-a intervenit pe 8 drumuri județene, cu 8 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 49 de tone de material antiderapant.


„În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, arată oficialii Consiliului Județean Cluj.Te-ar putea interesa si

Comenteaza