Zăpadă pe drumurile din Cluj. Peste 780 de tone de material antiderapant folosite numai duminică

by admin

Din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius şi a căderilor de zăpadă în cantităţi semnificative înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene din Cluj au fost afectate de aceste fenomene meteorologice.


În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 5 ianuarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 66 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 35 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 25 de drumuri judeţene, cu 18 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 463 de tone de material antiderapant.

„Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de duminică, 5 ianuarie a.c., s-a intervenit pe 22 de drumuri judeţene, cu 15 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 180 de tone de material antiderapant”, au precizat oficialii Consiliului Județean (CJ) Cluj.


Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de duminică, 5 ianuarie a.c., s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 6 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 138 de tone de material antiderapant.

„În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, au adăugat reprezentanții CJ Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza