Weekend cu ploi torențiale, vijelii și grindină. Meteorologii au emis și un cod galben

by admin

Meteorologii au emis un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, care va intra în vigoare joi la ora 12 și va afecta 31 de județe. Avertizarea va fi valabilă până joi seara, la ora 23:00. 

Potrivit meteorologilor, în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Totodată, ANM a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică valabilă până duminică, ora 23.00. Sunt așteptate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza