Viorica Dăncilă, Președinte NOI:” Principalul responsabil pentru eșecul Schengen este Președintele României.”

by Christian Suciu

Președintele Partidului Națiune Oameni Împreună, Viorica Dăncilă a declarat în cadrul unei intervenții pentru emisiunea Prima News că Președintele României, Klaus Iohannis, ar fi trebuit să-și asume responsabilitatea pentru eșecul aderării României la Spațiul Schengen. Conform acesteia, România ar fi trebuit să-și valorifice sprijinul acordat Ucrainei, în special prin coridorul ”verde” pentru a obține aderarea la spațiul Schengen.

”Aderarea la Schengen este o decizie politica, o decizie politica care a existat din 2011 până în prezent. In 2011 Romania îndeplinea condițiile tehnice pentru aderarea la Schengen însă de-a lungul timpului fie se opunea Germania, ba se opunea Franța, mereu era cineva care să nu fie de acord. Acest lucru nu-l putea rezolva nici Rareș Bogdan, nici Ciolacu, acest lucru trebuia rezolvat de Președintele României, prin Consiliul European.
În Consiliul European văzând ca Austria se opune fără niciun fel de argumente logice sau reale- noi nu avem migrație față de state precum Italia sau Spania (…)- . Eu aș fi mers in Consiliu și jucam în același mod: ce vrea Austria? Vrea neapărat legea pe migrație, atunci eu as fi stat 6 luni de zile și analizam situația: Cum voi vă gandiți pe Schengen, la fel mă voi gândi și eu dacă ce va doriți voi e corect sau nu.

Principalul responsabil pentru eșecul Schengen este Președintele României. A fost o umilință pentru poporul român, la fel cum a fost faptul că am pus pe ordinea de zi fără să avem acceptul tuturor statelor. În locul său eu aș fi scos de pe ordinea de zi aderarea ca să nu fim umiliți. Sunt sigură că atât Președintele, cât și Premierul și președinții celor două camere și Ministrul Afacerilor Externe erau, la momentul respectiv informați în privința votului Austriei. Faptul că s-a mers mai departe până în ultima clipă știind că Olanda se opune a fost total inoportun.” a declarat în cadrul emisiunii Prima News cu Ciprian Aron, fostul Premier al României, Viorica Dăncilă.

Acesta consideră că România ar fi trebuit să se folosească de rolul vital pe care îl joacă în sprijinirea Ucrainei pentru a se asigura de îndeplinirea obiectivului său.

”România avea o putere de negociere mai mare având în vedere războiul din Ucraina prin ajutorul și logistica pusă la dispoziție pentru coridorul verde, acestea erau cărțile ce trebuiau jucate ca și noi să obținem ceva, măcar aderarea la Spațiul Schengen.” a mai adăugat Președintele Partidului NOI.

Întrebată despre reprofilarea fostului Președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, Dăncilă a spus că nu dorește să judece această schimbare.

” Este alegerea domniei sale, nu o comentez, daca este mulțumit de acest lucru eu ii urez mult succes. Nu am avut timp să îi urmăresc vlog-urile, reprezint un partid relativ nou pe scena politică și avem foarte mult de muncă. Fiecare își alege drumul pe care vrea sa meargă, aceasta este democrația iar dacă lui îi place ce face, eu nu vreau să-l judec.” a mai transmis Președintele NOI, Viorica Dăncilă în intervenția sa pentru Prima News.

Te-ar putea interesa si

4 comentarii

Bogdan Ionescu 10/05/2023 - 20:09

Veorica de Teleorman inca mai vorbeste?? 🤣🤣

Raspunde
sergiu 11/05/2023 - 09:02

CORECT!!!

Raspunde
baau 16/05/2023 - 13:45

DU-TE FAAAA!

Raspunde

Comenteaza