Vineri începe etapa a doua de vaccinare. Află cum te poți programa pentru imunizare

by admin

Etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 va începe marți, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei. Tot de vineri va deveni funcțională și platforma de programare.

„În ceea ce priveşte modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie, de la ora 15:00, se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a doua în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Modalitatea de programare va fi pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani- programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center.

Şi aici, ca noutate, vom avea un număr unic, la nivel naţional – 021.414.44.25. Practic, sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele de 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui judeţ. O altă modalitate de programare se poate face prin direcţia de asistenţă socială din primării sau prin intermediul aparţinătorilor, care pot să-şi facă cont şi să înscrie până la maximum 10 persoane din aceeaşi familie”, a explicat Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferințe de presă.

În etapa a doua se vor putea imuniza atât persoanele care sunt la grupa de risc pentru forme severe, persoanele cu vârsta peste 65 de ani cu boli cronice, precum şi persoanele care deservesc activităţi esenţiale. 

Pentru persoanele care sunt în evidenţă cu boli cronice sub vârsta de 65 de ani, programarea se face prin intermediul medicului de familie. „Dacă persoana respectivă nu are acces la un medic de familie sau nu are medic de familie, se poate face programare prin serviciul de call center, individual, pe pagina web, prin direcţia de asistenţă socială sau prin intermediul aparţinătorilor”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale, programarea se poate face prin angajator şi, de asemenea, atunci când angajatorul înscrie persoanele pe care le are angajate sau în contract de prestări pentru acele activităţi esenţiale, beneficiarul poate să-şi stabilească, după ce este validat de angajator, ziua şi centrul unde vrea să meargă să se vaccineze.

Pentru a doua etapă de imunizare vor fi operaţionalizate 750 de centre, cu peste 1.700 de puncte de vaccinare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza