Vinerea, zi gratuită pentru transportul public în comun, la Cluj. Emil Boc: “Momentan pot spune că doar în Cluj-Napoca o să fie implementată ideea”

by admin

Începând de astăzi, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) lansează campania ”Vinerea Verde”, o iniţiativă fermă care să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe. Cu acest prilej, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că dorește să ofere clujenilor posibilitatea să circule în fiecare vineri gratuit pe mijloacele de transport în comun.

Eu vin pe jos la serviciu, le recomand și clujenilor să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun”, spune Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca va implementa o zi gratuită pentru transportul în comun, în fiecare zi de vineri, începând cu luna aprilie.

“Este posibil ca, din luna aprilie 2021, clujenii să poată circula vinerea gratuit cu mijloacele de transport în comun. Este nevoie să facem proiectul, să îl punem în consultare publică și să facem o hotărâre de Consiliu Local. Trebuie să ne înțelegem cu CTP să vedem eventualele costuri financiare pentru acest lucru. Am discutat în principiu această temă cu conducerea CTP-ului în calitate de președinte al Asociației Metropolitane. Momentan pot spune că doar în Cluj-Napoca o să fie implementată ideea și am căzut de acord că se poate face. Urmează să stabilim evident pașii procedurali pe care i-am descris”, a explicat Emil Boc la un post de radio local.

Conform edilului, și cetățenii din zona metropolitană ar putea beneficia de gratuitate, dacă vor veni și ceilalți primari cu susținere financiară pentru proiect. Boc speră ca prin acest demers, gratuitatea oferită cetățenilor în zilele de vineri, să îi convingă pe tot mai mulți clujeni să renunțe la mașinile proprii și să folosească transportul în comun pentru reducerea poluării și aglomerației din oraș.

De asemenea, primarul a spus că nu s-a luat până acum o decizie, dar se analizează propunerea ca pe viitor să fie închise vinerea parking-urile publice din zona centrală.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Emil Boc: "Am depășit 50% de persoane vaccinate la Cluj-Napoca". Când va fi lansat proiectul Vinerea Verde 11/06/2021 - 11:20

[…] că va avea loc o ședință în cadrul Consiliului Local, iar autoritățile vor anunța oficial când va fi lansat proiectul Vinerea Verde despre care se tot discută din luna martie 2021. Edilul a transmis că sunt șanse foarte mari ca proiectul să fie implementat de săptămâna […]

Raspunde

Comenteaza