Vine iarna! Avertizare meteo de ninsori și vreme rece

by admin

Meteorologii au emis o avertizare de ninsori și vreme rea valabilă pentru întreaga țară. Avertizarea este valabilă începând de luni dupa-amiaza, de la ora 14:00, până marți dimineața, la ora 10:00.

Potrivit avertizării, în acest interval în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8-10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15-20 cm. 

Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70- 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45-55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.

În Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza