VIDEO: Se montează arcele podului din zona Oașului-Răsăritului

by admin

Au fost făcuți noi pași în proiectul podului peste Someșul Mic, pod care va lega strada Oașului de strada Răsăritului. Ieri a fost instalat primul arc metalic cu tiranți prevăzut în proiect, semn că lucrările sunt în grafic, a anunțat primarul Emil Boc pe rețelele de socializare.

„Suprafața terenului pe care se construiește noul pod este de 2.000 mp. Lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 m. Secțiunea transversală a podului va avea 26 m și va fi alcătuită din partea carosabilă (4 benzi de circulație), 2 piste de biciclete și 2 trotuare. 

Detalii privind infrastuctura edilitară:

  • rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noua construcție
  • va fi instalat sistemul de iluminat public arhitectural 

Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL. Valoarea contractului este de 22.691.557,36 lei fără TVA”, a explicat primarul Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Ovidiu 24/04/2022 - 10:08

Felicitari!
Cand se va rezolva asemanator puntea de pe Fabricii de zahar?
Ar uni str. Campina cu B-dul Muncii, si ar mai rezolva din problemele de trafic.

Raspunde
clujean 26/04/2022 - 12:40

Furt pe fata ! Nu se poate, IMPOSIBIL ! sa coste un pod de 58 de metri circa 4,6 mil. euro ! Imposibil! Atata costa poate 1 km. de autostrada, nu un caca-maca de pod! Zau, cred ca numai in Romania se fura in halul asta ! Ar trebui la licitatii sa se impuna un plafon maxim, calculat de experti pe bune! Chiar nu mai avem ingineri de drumuri in tara asta care sa poate face o evaluare corecta ???

Raspunde

Comenteaza