VIDEO: România intră în Spațiul Schengen aerian și naval de luna viitoare! David Ciceo:” Un avantaj extraordinar pentru pasageri”

by Christian Suciu

Aderarea României la Spațiul Schengen aerian și naval va atrage numeroase beneficii pentru traficul aerian autohton, potrivit Directorului Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo. Acesta a declarat în cadrul emisiunii Prima News cu Ciprian Aron că un procent de 70% din pasagerii aeroportului ce călătoresc din sau spre țările Schengen nu vor mai fi controlați privind actele de identitate.

”Traficul aerian în Romania pentru zona Schengen este de 70% și de 30% pentru non-Schengen. Până acum aproximativ 92% era trafic internațional și 92% din pasageri erau controloați, atât la plecare, cât și în țările de destinație în ce privește documentele de identitate. Acum 70%nu vor mai fi controlați, este un avantaj extraordinar pentru pasageri deoarece se fluidizează traficul.” a declarat David Ciceo pentru emisiunea Prima News cu Cipiran Aron.

VIDEO:

Potrivit acestuia, pasagerii români vor economisi aproximativ o jumătate de oră la plecare și destinație după eliminarea punctelor de control.

VIDEO:

Totodată, politicile Schengen vor impune controale mai stricte privind transportul aerian în cazul minorilor, ce pe lângă pașaport trebuie să dețină si o împuternicire notarială daca nu sunt însoțiți de ambii părinți. De asemenea, controalele poliției de frontieră se vor realiza nesistematic, prin sondaj.

În ce privește proiectul de extindere a terminalului plecări din in cadrul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu”, lucrările se vor finaliza în următoarele două luni iar odată cu finalizarea acestora aeroprotul va opera în condiții corespunzătoare Air Schengen.

”Termenul pentru finalizarea lucrărilor este 31.05.2024. Vom extinde terminalul cu aproximativ 7200 de mp iar pe lângă spațiul suplimentar, vom avea condiții corespunzătoare pentru Air Schengen.”, a mai adăugat Directorul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, pentru Prima News.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza