VIDEO Revelion pe insula de miere. Cât te costă să petreci noaptea dintre ani în Malta

by Cristina Mihaila

Românii au început să-şi facă planurile de Revelion şi majoritatea preferă să plece de-acasă în noaptea dintre ani, arată ultimele studii. Dar preţurile sunt cam mari şi în ultimii ani nici n-am prea avut parte de zăpadă. Pentru cei care vor anul acesta o schimbare de peisaj, o insulă din mediterana ar fi o variantă. Malta, de exemplu, este la numai două ore de zbor distanţă şi oferă de toate: vreme prietenoasă, preţuri accesibile şi o mulţime de activităţi interesante pentru zilele libere. Când vine vorba despre petrecerea timpului liber, Malta oferă o mulţime de posibilităţi în orice perioadă a anului. Deşi cu o suprafaţă micuţă de numai 320 de km patrati, arhipelagul din Mediterana are o densitate nemaivăzută de obiective culturale, istorice şi religioase. La tot pasul te întâmpină legende despre cavaleri, ziduri şi fortificaţii medievale şi, bineînţeles, celebrele balcoane colorate, în stil arăbesc.

O traversare cu feribotul spre insula Gozo, cu a sa citadella, sau închirierea unei bărcuţe pentru a trece pe sub Grota Albastră sunt de asemenea printre recomandări. Malta are un climat mediteranean care o face ideală pentru vizitat şi în timpul iernii. Temperaturile pot ajunge la 20 de grade chiar şi în decembrie, iar lumina soarelui scăldată pe marmura gălbuie a clădirilor malteze i-au adus renumele de Insula de miere. Zeci de mii de turişti aleg să sărbătorească aici Revelionul, petrecerea în aer liber din centrul capitalei fiind printre principalele atracţii.

Carlo Micallef, CEO Autoritatea pentru Turism din Malta ne spune ce program este de sărbători: Vor fi o mulţime de activităţi organizate de Anul Nou. Focuri de artificii, concerte în aer liber, toate gratuite, cu excepţia cinei, evident. Vor fi o mulţime de lucruri de făcut şi în cea mai mare parte a timpului va fi vreme frumoasă. Nu este vremea cu care sunteţi obişnuiţi în ţara voastră, cu zăpadă şi gheaţă, ci va fi vreme călduroasă, este o perioadă frumoasă a anului.

Aşadar, Malta este o bună alternativă pentru turiştii români care vor să evite aglomeraţia din staţiunile româneşti şi la preţuri accesibile. ”Sunt pachete foarte ieftine, începând de la 399 de euro şi includ 5 nopţi cazare cu mic dejun, transfer de la aeroport la hotel şi prim azi o excursie la mare. Turiştii pot afla istoria Maltei, se pot face tot felul de plimbări cu bărcuţa, se merge pe insula Gozo, se poate lua cina de Revelion la hotel sau se poate merge în Valetta, spune Mark Farrugia, CEO agenţiei de turism.

Printre facilităţile oferite de hotelurile de 4 sau 5 stele din Malta se numără pisicine exterioare şi interioare, saună, terase şi grădini verzi, spaţii de joacă pentru copii sau săli de fitness. Evident, sfatul oricărui ghid experimentat este să călătoriţi şi să cunoaşteţi cât mai multe dintre frumuseţile insulei.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza