VIDEO: Probleme pe Autostrada Sebeș- Turda. Șeful CNAIR amenință cu rezilierea contractului

by admin

Noi probleme pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș- Turda. Aflat în vizită pe șantier, noul șef al CNAIR, Cristian Pistol, s-a arătat nemulțumit de ritmul lucrărilor și a amenințat antreprenorul cu rezilierea contractului. O decizie greșită, susțin cei de la Asociația Pro Infrastructură, care spun că lotul ar putea fi deschis circulației în acest an.

„Noul șef al CNAIR, Cristian Pistol, și-a flexat vineri mușchii la antreprenorul grec Aktor de pe lotul 2 din AutostradaA10 Sebeș-Turda, amenințând cu rezilierea.

Vrem să credem că este doar o declarație nefericită motivată de lupte politice meschine anti-infrastructură și anti-cetățeni, și nu o intenție adevărată care ar fi dezastruoasă acum în prag de inaugurare, la stadiu fizic de peste 90% și după 7 (ȘAPTE!) ani de chin în execuție.

Să ne înțelegem: este PERFECT FEZABIL ca lotul de 24,25 km să fie dat în trafic în acest an, în decembrie, cel mai târziu, iar asociația noastră a susținut tot timpul că se poate deschide circulația în 2021, chiar dacă pe un singur sens, pe câteva sute de metri, în zona Oiejdea”, au scris reprezentanții Asociației pe rețelele de socializare. De asemenea, ei au postat și o filmare aeriană cu șantierul autostrăzii.

Asociația Pro Infrastructură a prezentat și stadiul actual la lucrărilor, care sunt finalizate în proporție de peste 90%.

„Realitatea: asfalt gata (strat de uzură) pe 21 din 24 de km, marcaje aproximativ 50% (pot fi finalizate în maxim două săptămâni), parapete de protecție instalate pe km întregi și doar câteva puncte critice rămase: o zonă fără balast stabilizat la Teiuș, debleul Oiejdea (unde este deja binder pe un sens) și problema de la Sâncrai (se va rezolva în scurt timp).

În mod normal, cu puțin chef de muncă din partea antreprenorului și a oficialilor CNAIR, deschiderea traficului poate fi făcută fără probleme la final de noiembrie, cel mai târziu în primele două săptămâni din decembrie, incluzând aici și procedurile de recepție.

Sperăm că după 7 ani de suferință, cu un faliment al partenerului Euroconstruct (țeapă, pe românește), grinzi căzute de pe pile (fără victime, din fericire), mobilizare foarte slabă ani la rând, relocări de utilități amânate la infinit, ba chiar o grevă a subcontractorului Marcotim și multe, multe, multe bâlbe și promisiuni fanteziste din partea autorităților dar și a antreprenorului general, vom circula în MAXIM DOUĂ LUNI pe cei 24 de km și nu vom intra în “logica” de tristă amintire a contractelor reziliate abuziv la stadiu de peste 90% și a autostrăzilor muzeu!”, au mai scris reprezentanții Asociației.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza