VIDEO: Poluare cu substanțe necunoscute pe pârâul Calvaria din Mănăștur

by admin

Pârâul Calvaria, din cartierul Mănăștur, este poluat cu substanțe necunoscute, susține activistul de mediu Adrian Dohotaru, președintele asociației Societatea Organizată Sustenabil (SOS). Acesta a postat pe rețelele de socializare mai multe imagini cu apa pârâului acoperită de o spumă. Dohotaru a sesizat autoritățile locale și cere luarea de urgență a unor măsuri.

„Am trimis reclamația chiar în timp ce mă uităm la artificiile superbe de Unire. Să nu vârâm gunoiul sub preș în timp ce privim spectacolul orașului. Așa că am ales simbolic acest moment de exprimare a unui crez într-o comunitate civică, unită de valori comune și progresiste, așa cum au avut și pașoptiștii în trecut. De remarcat că spuma apare în mod repetat, motiv pentru care am făcut reclamația de mai jos:

În atenția reprezentanților Primăriei, Gărzii de Mediu și Apelor Române,

subsemnatul Adrian Dohotaru, președintele asociației Societatea Organizată Sustenabil SOS, domiciliat…, reclam poluarea apei din pârâul canalizat Calvaria. Poluarea provine, cel mai probabil, de la baza sportivă La Terenuri și nu pare să aibă cauze naturale ca în alte situații în care se formează spumă pe râuri sau lacuri. Pare să fie determinată de folosirea unor substanțe chimice pentru curățenii outdoor în zona La Terenuri. În consecință, cer determinarea cauzelor apariției spumei, dar și modalități concrete de a o elimina pentru a preveni poluarea pârâului Calvaria și a Someșului. Cum politica Primăriei, în urmă sugestiilor specialiștilor și reprezentanților societății civile, este de a pune în valoare cursurile de apă din zona metropolitană, astfel de poluări îndepărtează oamenii de apă, în loc să îi apropie. Nu ajută la apropierea de apă nici folosirea malurilor că parcare improvizată în loc de alei pietonale între Cinema Dacia și baza sportivă”, a scris Dohotaru pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza