VIDEO: Percheziții de amploare la Cluj și în alte 16 județe, într-un dosar de evaziune fiscală și poluare cu deșeuri periculoase

by admin

Acțiuni de amploare ale polițiștilor în București și în alte 17 județe, pentru punerea în aplicare a nu mai puțin de 190 de mandate de percheziție. Acțiunile sunt coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, într-un dosar de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri.

Perchezițiile au loc în București și în județele Mureș, Botoșani, Iași, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraș- Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman și Vaslui.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 județe, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite. De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deșeurile preluate”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Reprezentanții respectivei societăți ar fi încheiat contracte cu mai multe spitale și unități medicale. „În activități ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat. Totodată, acțiunea vizează și aspecte privind achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență”, se mai arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat bugetului este estimat, până în acest moment, la 380.000 de lei. Cinci persoane urmează a fi aduse la audieri.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza