VIDEO: Le-a luat șase ani să se mobilizeze, dar acum lucrează la capacitate maximă. Vezi imagini de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș- Turda

by admin

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură s-au întors pe șantierul Autostrăzii Sebeș- Turda pentru a verifica stadiul lucrărilor. Criticați în trecut pentru lipsa de implicare, grecii de la Aktor s-au mobilizat exemplar în ultimele săptămâni și, la 6 ani de la debutul contractului, au ajuns la un ritm corespunzător pentru o asemenea lucrare.

„După o sumedenie de zone construite și refăcute în mod repetat în acești ani de șantier, grecii și-au dat în sfârșit seama că doar prin protejarea terasamentelor vor ieși din acest cert vicios. Așa că au suplimentat considerabil echipele care se ocupă de sistemul de scurgere a apei de pe autostradă. Au avansat consistent și la așternerea balastului stabilizat și asfaltului, rămânând pentru 2021 doar câteva puncte nevralgice neacoperite. La structuri subcontractorul Retter se apropie de finalizarea celui de-al doilea pod peste Mureș de la Sâncrai.

Punctul critic al șantierului rămâne în continuare zona nodului rutier de la Teiuș cu podul peste calea ferată Alba Iulia- Cluj Napoca, unde se desfășoară o cursă contra-cronometru pentru finalizarea pilelor podului până la începutul lunii decembrie, când este programată întreruperea liniei pentru ridicarea tablierului metalic”, au scris reprezentanții Asociației.

În prezent, stadiul fizic al lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda se apropie de 80%. Potrivit celor de la Pro Infrastructură, dacă se menține ritmul de lucru bun, iar CNAIR va face plățile rapid pentru lucrările efectuate, există toate șansele să circulăm pe cei 24 de km în a doua jumătate a anului viitor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza