VIDEO: În acest an s-ar putea să circulăm pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș- Turda. Vezi imagini cu stadiul lucrărilor

by admin

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au vizitat din nou șantierul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș- Turda. După ce au fost acuzați că tergiversează și nu vor să termine lucrările, italienii de la Pizzarotti s-au mobilizat și, în ultima perioadă, au început să lucreze într-un ritm mai susținut.

„La nodul rutier Alba Iulia Nord subcontractorul Baxcom lucrează intens la zidul de sprijin aferent rampei pasajului pe DN1 peste autostradă, dar și la armarea și betonarea viaductului peste calea ferată. Pe următorii kilometri până aproape de nodul rutier Alba Iulia Sud a fost așternut stratul final de uzură pe un sens. 

Se lucrează la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatație la podul peste Mureș și la finalizarea terasamentelor din pământ armat în zona Oarda. La nodul rutier Sebeș constructorul este concentrat pe cele 2 bretele scurte care se conectează la sensurile giratorii ale nodului existent și prin care s-ar putea deschide traficul rutier pe autostradă în ambele sensuri”, au observat cei de la Pro Infrastructură.

În aceste condiții, cred reprezentanții asociației, lotul 1 ar putea fi deschis traficului până la sfârșitul anului, între nodul Alba Iulia Nord și bretelele scurte ale nodului Sebeș. Trebuie însă ca toți actorii relevanți (CNAIR, constructor, poliția rutieră etc) să lucreze în tandem pentru a atinge acest obiectiv.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Mihai 04/11/2020 - 11:56

Stiam ca autostrada transilvania este A1 ! Sebes turda este autostrada A 10 ! Asta ca sa ne lamurim cum stam. Mai documentati-va si voi si pe urma mai scrieti !!!

Raspunde

Comenteaza