VIDEO: Imagini spectaculoase cu cel mai complex nod rutier de pe Autostrada Sebeș-Turda

by admin

Autoritățile speră ca în acest an să deschidă circulației lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, dar șansele ca acest lucru să se întâmple sunt destul de mici. O filmare din dronă realizată zilele trecute a surprins stadiul lucrărilor. Șantierul este departe de a fi gata, iar la nodul rutier de la Sebeș, cel mai complex din întregul proiect, mai este mult de lucrat.

Nodul rutier de la Sebeș presupune realizarea unor rampe și pasaje care să unească autostrada A10 de Autostrada Transilvania, dar și cu drumul național DN1, în zona Lancrăm. Mai exact, ar urma să fie ridicate trei mari pasaje peste actuala autostradă, două pasaje peste calea ferată din zonă, precum și un pasaj peste râul Sebeș și peste drumul național.

Nodul rutier de la Sebeș este al doilea nod rutier de acest tip din țară, ca și grad de complexitate. Primul a fost cel din celălalt capăt al A10, din zona Turda, unde lotul 4 al autostrăzii Sebeș- Turda s-a racordat la A3 Câmpia Turzii- Gilău și la drumul național DN1 din zonă.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

g 30/04/2020 - 07:37

Tipic romanesc… lent, prost si scump. Ca sa nu mai mentionam supracomplicarea tuturor solutiilor pentur a creste costurile pe kilometru: autostrada dusa pe dealuri cand se putea pe campie, noduri complicate si alambicate pentru cresterea costurilor si predarea loturilor cele mai neesentiale care nu ajuta aproape deloc circulatia, asta e starea autostrazilor din Romania. Ca sa nu vorbim de calitate sau termene… Nu raspunde nimeni cu pentru aceste lucuri umflate artificial? Sunt un om de rand si vad treburile astea… e chiar asa de greu sa se lucreze in interesul statului?

Raspunde

Comenteaza