VIDEO: Consiliul Județean va demara un proiect de modernizare a stadionului Cluj Arena

by Christian Suciu

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au anunțat un amplu proiect de extindere și modernizare a stadionului Cluj Arena cu scopul îmbunătățirii serviciilor oferite. Acesta va benefici de spații comerciale, zone de agrement și spații de servicii.

” Deși încasările Cluj Arena au fost an de an în creștere, depășindu-le pe cele Arenei Naționale din București, nevoia de a susține activitățile sportive pentru cluburile din județ, prin păstrarea tarifelor la un nivel accesibil, ne pune în situația de a ne gândi la alte modalități de a obține bani suplimentari. În acest sens, vom dezvolta un proiect care are în vedere reconfigurarea zonei de parter și transformarea într-un spațiu deschis desfășurării mai multor categorii de evenimente și funcțiuni conexe. În acest sens, parterul stadionului Cluj Arena va fi transformat într-o zonă cu spații comerciale, cu magazine, cu restaurante, și zonă de agrement, mall sportiv și nu numai.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Un alt aspect rezultat din multitudinea de evenimente pe care le găzduiește Cluj Arena se referă la nevoia de a avea şi un spațiu de conferințe și evenimente, prin realizarea unui centru de conferințe modular. Proiectele privind aceste aspecte urmează să parcurgă pașii necesari pentru implementarea lor în perioada următoare.

VIDEO:

În anul 2023, stadionul Cluj Arena a totalizat venituri de aproape 6 milioane de lei. Totodată, în ultimii 5 ani, veniturile realizate din exploatarea stadionului au crescut constant, respectiv cu cca. 23% față de anul 2019, excepție făcând doar anii pandemici 2020 și 2021. În decursul anului trecut, stadionul a găzduit 98 de evenimente dintre care 26 de natură sportivă

Te-ar putea interesa si

Comenteaza