VIDEO: Au început lucrările pe tronsonul Târgu Mureș- Ungheni al Autostrăzii Transilvania

by admin

Asociația Pro Infrastructură a publicat în premieră imagini aeriene cu lucrările de pe tronsonul Târgu Mureș- Ungheni. Este vorba de un sector de 4,5 kilometri din Autostrada Transilvania, la care se mai adaugă 4,7 kilometri de drumuri de legătură.

„După două rezilieri la activ, proiectul de 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu 4 benzi de circulație a fost recontractat către constructorul Strabag în mai 2020 pentru 192 milioane lei și 18 luni execuție.

În această primă etapă se realizează operațiuni de decopertare a stratului vegetal, stabilizare a terenului, umpluturi de pământ, drumuri de șantier, dar și coloanele forate din fier beton pentru fundarea structurilor.

Ne dorim ca acest proiect să avanseze într-un ritm alert, fără blocaje birocratice semnificative și să fie finalizat la finele anului 2021. Solicităm CNAIR să realizeze cu prioritate studiul de fezabilitate pentru continuarea acestui proiect cu primul tronson dintre Tg. Mureș și Acățari al Autostrăzii A8 Tg. Mureș-Iași”, au scris cei de la Pro Infrastructură.

Acest lot din A3 a fost unul cu probleme. Inițial contractul a fost atribuit în urmă cu 6 ani, dar din cauza unor neclarități financiare lucrările nu au mai început, iar firma constructoare a reziliat contractul. O nouă licitație a fost demarată în 2016, dar în urma contestațiilor în instanță procedura s-a prelungit nepermis de mult și ofertele depuse de constructori și-au pierdut valabilitatea.

În cele din urmă contractul pentru realizarea acestui sector de autostradă a fost semnat, la sfârșitul lunii mai a acestui an, cu firma Strabag.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza