VIDEO: Asistență medicală de urgență pentru Ucraina. Un camion încărcat cu medicamente a plecat de la Terapia Cluj spre graniță

by admin

Asistență medicală de urgență pentru Ucraina. Terapia Cluj a răspuns apelului CNSU și a trimis în țara vecină medicamente care urmează a fi distribuite în zona de război.

„Compania Farmaceutică TERAPIA Cluj-Napoca a răspuns prompt apelului CNSU pentru a trimite asistență medicală de urgență în Ucraina și astăzi, 25 februarie, am încărcat în autotrailerul ISU medicamentele analgezice și antibiotice care ne-au fost solicitate și care vor fi livrate în zona de război. Suntem onorați să putem contribui la sprijinul pe care România îl dă pentru ajutorarea vecinilor noștri care trec cu eroism printr-o perioada extrem de grea. Ne menținem angajamentul de a contribui în continuare cu medicamente și suport financiar pentru a susține ajutorarea prietenilor din Ucraina”, a transmis Dragoș Damian, CEO Terapia.

Transportul este asigurat de ISU Cluj. Medicamentele vor ajunge la Vama Siret, în județul Suceava, de unde vor fi preluate de autoritățile din Ucraina.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj asigură, alături de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, un transport de medicamente, în contextul situației dramatice din Ucraina. Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost prezenți astăzi la sediul unei companii farmaceutice din Cluj-Napoca.

Mai exact, compania a donat Ucrainei peste 18.000 de cutii de medicamente generice, printre care amintim analgezice și antiinflamatoare. Medicamentele trebuie să fie păstrate la temperaturi constante, astfel că pompierii clujeni au pus la dispoziție un autocamion dotat cu un agregat pentru menținerea constantă a temperaturii.

După ce au încărcat cutiile cu medicamente, pompierii au plecat spre Vama Siret. Pe drum vor face joncțiunea cu un convoi similar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași. În cele din urmă, cutiile cu medicamente vor fi depozitate la punctul de frontieră, pentru a putea fi distribuite de autoritățile din țara vecină”, au transmis și reprezentanții ISU Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza