Viceprimarul Tarcea crede în nevoia unei reforme administrative:” Ne-ar fi mai facil dacă am putea colabora cu zonele din vecinătate”

by Christian Suciu

Viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a transmis în cadrul emisiunii Prima News că o nouă reformă administrativă ar putea reprezenta o șansă importantă pentru eficientizarea administrației publice din România însă pentru ca acesta să aibă loc sunt necesare numeroase dezbateri publice și consultări, în urma cărora să se ajungă la o majoritate stabilă care să susțină realizarea acesteia.

” Evident că pentru noi ca primărie sau ca de reședință de județ ne-ar fi mult mai facil dacă am avea șansa de a face colaborări cu zonele din vecinătate pentru că peste tot in lume au existat decalaje intre localitatea reședință de județ și celelalte comunități locale limitrofe. Noi, la Cluj-Napoca, nu am stat cu mâinile in sân și am făcut încă de acum 10 ani acest pas pentru că trebuie să gândim la nivel metropolitan, pentru că nevoia de mobilitate, de cunoaștere și de a-ți găsi un loc de munca este mai mare astăzi decât acum 60 de ani.
Din acest motiv ar trebui să intervină legiuitorul, ca să stabilească mult mai clar care sunt atribuțiile și pentru a da posibilitatea celor din administrația locală să ia decizii mult mai ușor, fără să mai treacă prin toate filtrele administrative centrale.” a declarat Viceprimarul Tarcea pentru Prima News.

Acesta a oferit exemplul colaborării excelente a municipiului Cluj-Napoca cu zonele limitrofe în domeniul transportului public, în perioada ultimilor ani.

” Suntem prima comunitate din Romania care prin Compania de Transport Public am introdus transportul metropolitan iar acesta funcționează deja de mai bine de 10 ani. Putem spune că astăzi toată zona metropolitană este vascularizată de Compania de Transport Public al cărei acționar unic este Primăria Municipiului Cluj-Napoca.” a mai amintit viceprimarul.

Potrivit acestuia, reforma administrativă are nevoie de timp pentru consolidarea unei majorități la nivel național care să susțină realizarea acesteia.

” Cred că reforma administrativă se va putea face doar atunci când vom avea o majoritate serioasă, stabilă, care are în față cel puțin 4 ani. Dacă vom face această reformă pe repede înainte va ieși ca Legea Zonelor Metropolitane doar amputată, nu va fi una care să poată fi aplicată 100%.” a mai adăugat Dan Tarcea în intervenția sa pentru Prima News.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza