Vești bune despre Autostrada Transilvania: s-au aprobat ultimele exproprieri necesare în județul Sălaj

by admin

Ministrul Transporturilor vine cu vești bune despre Autostrada Transilvania. În ședința de Guvern de miercuri au fost aprobate ultimele exproprieri de pe traseul autostrăzii din județul Sălaj, astfel că antreprenorul va putea începe în curând lucrările.

„Vești bune din ședința de guvern pentru Autostrada Transilvania. Astăzi, în ședința executivului, am adoptat hotărârea pentru ultimele exproprieri de culoar necesar în județul Sălaj pentru A3. E vorba de sectorul dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău (13,5 km), în valoare de 384 milioane de lei. Antreprenorul a depus deja proiectul pentru autorizarea lucrărilor.

În următoarele săptămâni vom emite autorizația de construire și vor începe lucrările (18 luni termen de execuție). Și pe alte sectoare ale acestei autostrăzi, dintre Cluj și Oradea, sunt vești bune. Pe Nădășelu- Mihăiești, în capătul dinspre Cluj, unde se lucrează intens, din această primăvară. Celelalte sectoare sunt fie cu contracte semnate, aproape de debutul lucrărilor, fie în licitație”, a scris ministrul Cătălin Drulă pe rețelele de socializare. 

Compania Spedition UMB şi-a adjudecat contractul pentru pro­iec­tarea şi execuţia tronsonului Zimbor- Poarta Sălajului al Autostrăzii Transilvania. Antreprenorul nu a putut intra însă pe șantier deoarece exproprierile nu erau rezolvate. În schimb, lucrările au început pe lotul vecin, între Nădășelu și Zimbor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza