Vernisaj la Muzeul de Artă: expoziția „Tăceri articulate”, a pictorului Marcel Bunea

by admin

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează, în perioada 30 octombrie – 17 noiembrie 2019, expoziţia personală de pictură a artistului Marcel Bunea, intitulată „Tăceri articulate”.

 Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca (Palatul Bánffy, P-ţa Unirii nr. 30), miercuri, 30 octombrie, cu începere de la ora 17, în prezenţa artistului Marcel Bunea, alături de care se vor afla şi cei doi curatori ai evenimentului, istoricii şi criticii de artă Ruxandra Demetrescu şi Cătălin Davidescu, precum şi comisarul de expoziţie, Alexandra Sârbu, istoric de artă.  

 Cătălin Davidescu, curator al expoziției alături de Ruxandra Demetrescu, apreciază: „«Tăceri articulate» este un discurs exemplar asupra efortului spre perfecţiune şi a vârstei mature la care a ajuns arta lui Marcel Bunea, fiind concepută intenţionat în contrast cu tendinţele heterodoxe actuale, care încercă să instaureze o viziune globalizatoare la nivelul limbajului vizual, dar mai ales al demersului teoretic. Artistul a ajuns acum într-un moment de relevare a concluziilor sale estetice, rezultat al unor cercetări de peste două decenii, materializate într-un număr impresionant de lucrări şi evenimente expoziţionale, în urma cărora a reuşit să-şi confirme sau să-şi restructureze, după caz, parte din ansamblul unui proiect vizual amplu şi deopotrivă riscant prin elitismul pe care acesta în mod deliberat îl presupune. Încă de la debutul său furtunos cu ciclul «Nefârtaţilor» şi până la actualele forme geometrice, în pofida unei aparente discrepanţe stilistice, este relevată o coerenţă a gândirii sale artistice, care a trecut prin mai multe forme de expresie vizuală, pentru a se înţelege pe sine şi, nu în ultimul rând, pentru a se putea raporta permanent la un fenomen în mişcare, aşa cum este arta contemporană”.

Expoziția va rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 17 noiembrie 2019, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10-17.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza