Vaccinul Imvanex pentru ”Variola Maimuței” a primit autorizația pentru comercializare din partea Comsiei Europene

by Christian Suciu

Comisia Europeană a dat acordul privind comercializarea vaccinului Imvanex ca măsură de protecție medicală împotriva ”Variolei Maimuței”, după cum a specificat recomandarea EMA (Agenția Europeană pentru Medicamente). Anunțul aparține companiei producătoare a serului ”Bavarian Nordic” iar decizia CE a venit la scurt timp după ce Organiația Mondială a sănătății a emis o alertă pentru urgență de sănătate publică internațională privind răspândirea accentuată a virsului ”Variola Maimuței”.

”Disponibilitatea unui vaccin autorizat poate să îmbunătăţească semnificativ pregătirea ţărilor pentru a combate bolile emergente, însă numai prin investiţii şi planuri structurate privind pregătirile pentru situaţiile de risc biologic.” a declarat CEO-ul Bavarian Nordic, Paul Chaplin despre noul vaccin.

În momentul de față acesta este autorizat în toate statele europene dar și Islanda, Norvegia și Liechtenstein vor putea beneficia de acest vaccin. În România au fost descoperite 20 de cazuri de infectare cu virusul iar anchetele epidemiologice pentru a stabili contactele directe ale pacienților sunt aflate în derulare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza