Urmează o săptămână de foc. Cod galben de caniculă pentru următoarele patru zile

by admin

Nici în această săptămână nu scăpăm de căldura extremă. Meteorologii au emis un cod galben de caniculă pentru aproape întreaga țară, valabil de astăzi și până joi.

Potrivit avertizării, valul de căldură va persista luni în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Pentru județele din vestul și sudul țării a fost emis un cod portocaliu de disconfort termic accentuat. Meteorologii spun că marți (26 iulie) în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza