URMEAZĂ NOI RESTRICȚII! Cluj-Napoca a depășit rata de infectare de 3 la 1.000 de locuitori

by Oana Spiru

Municipiul Cluj-Napoca a trecut de pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. Ca urmare a creșterii ratei de infectare cu COVID-19 se vor închide toate școlile din municipiu. restaurantele și cafenele se vor închide în interior, se va închide programul cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură și se vor închide jocurile de noroc. Totodată, masca va deveni deveni obligatorie în toate spațiile deschise.


”Deocamdată vorbim de 3,02, în condițiile în care ne raportăm doar la populația rezidenta pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși, avem un număr foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evoluează cifrele mâine și luăm deciziile care se impun cu siguranță.

Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pt cinematografe și instituțiile de cultură. Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidență pentru a lua măsuri”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza